Preskoči na vsebino
20 junija, 2010 / petarvasic

Sosedov vodič do varnosti na spletu za starše

V času poplave sodobnih tehnologij se vse več mladih srečuje z nevarnostmi, ki prežijo nanje na spletu. Veliko staršev je mnenja, da je za večino težav kriv internet in da je rešitev v tem, da otroku omejijo dostop do računalnika. Strokovnjaki s podjetja SOSED – računalniška pomoč na domu pa situacijo vidijo nekoliko drugače.

V vodič za starše, ki smo ga pripravili, dajemo staršem prve napotke v smeri varne rabe interneta. Potrebno pa se je vseeno zavedati, da je potrebno tej tematiki posvečati konstantno pozornost in da je potrebno združiti moči ter poskrbeti, da sledimo razvoju sodobne tehnologije in tako razumemo, v kakšnih situacijah se lahko znajdejo naši najmlajši.

Februar je čas, ko v razvitem svetu beležimo Dan varne rabe interneta. SOSEDJE smo ob tej priložnosti pripravili elektronsko knjigo VODIČ DO INTERNETNE VARNOSTI ZA STARŠE. Z njo želimo starše spodbuditi, da namenijo več časa skrbi za varnost njihovih otrok na internetu. Pomembno je namreč, da se zavedajo, da rešitev ni v prepovedi uporabe računalnika.

Internet je namreč kot prostrano mesto – polno virtualnih trgovin, muzejev, gledališč in sprostitvenih aktivnosti. Tako kot pri “pravih” mestih so tudi na internetu nekateri predeli, kamor vaš otrok ne bi smel zahajati sam. To pa seveda ne pomeni, da ga je treba zapreti v hišo in ga na ta način zaščiti.

SOSEDJE smo se zato odločili za akcijo: V VSAKO ŠOLO PLAKAT IN E-KNJIGA. Z akcijo smo v vse osnovne šole v Ljubljani postavili plakat z nasveti za varno rabo interneta, namenjen otrokom.

Več dodatnih informacij lahko poiščete na spletni strani www.sosed.si ali pokličete na številko 080 4144.

Like This!

Komentiraj