Preskoči na vsebino
29 junija, 2011 / ninabreznik

Opravilna vrstica v Windows 7

1.  Z desnim miškinim gumbom kliknemo na prazen prostor na opravilni vrstici in preverimo, da možnost Zakleni opravilno vrstico ni obkljukana.

2. Zdaj z levim miškinim gumbom pritisnemo na prazen prostor na opravilni vrstici.

Gumb držimo pritisnjen ter opravilno vrstico potegnemo na levo stran zaslona. Orodna vrstica je sedaj prestavljena na levo stran.

3. V kolikor ne želite, da so podobni programi združeni pod isto ikono, potem lahko to enostavno spremenite. Zopet kliknite na prazen prostor na opravilni vrstici, kot v prvem koraku, s tem da tokrat izberete Lastnosti.

Pri možnosti Gumbi opravilne vrstice izberemo opcijo Nikoli ne združi ter potrdimo s klikom na gumb V redu.

4. Rezultat omenjene nastavitve je, da bodo posamezna okna v opravilni vrstici prikazana posebej. Na sliki tako sedaj vidite tri različna firefox okna, ki so bila prej združena pod eno ikono.

5. Če se vam ikone zdijo prevelike oz. bi radi videli več teksta zraven ikone, potem lahko to spremenite tako, da zopet odprete okno z lastnostmi opravilne vrstice in izberite Uporabi majhne ikone.

6. Tako smo sedaj dobili izgled z manjšimi ikonami. Po želji lahko opravilno vrstico tudi razširimo tako, da se z miško postavimo na desni rob ter jo s klikom raztegnemo.

7. Za konec bomo dali še dodali še vrstico za hitri zagon (Quick Launch), kot smo jo bili navajeni v Windows XP. Zopet z desnim miškinim gumbom kliknem na prazen prostor na orodni vrstici in izberemo opcijo Orodne vrstice > Nova orodna vrstica …

8. V vnosno polje vnesemo naslednjo vrednost

%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

in potrdimo s klikom na gumb Izberite mapo.

9. Priporočam še naslednje prilagoditve.

Kliknemo z desnim miškinim gumbom na napis Quick Launch in izberemo naslednje možnosti:

Vklopimo male ikone: Pogled > Male ikone
Izklopimo prikazovanje naslova: odkljukamo Pokaži naslov
Izklopimo prikazovanje besedila: odkljukamo Pokaži besedilo

10. Za konec priporočam, da vrstico za hitri zagon primete z miško na njenem zgornjem robu ter jo prestavite, da se bo nahajala takoj pod Start gumbom.

Seveda lahko pri spreminjanju orodne vrstice uporabite tudi samo del sprememb, ki so opisane v lekciji.

(Vir: Zmaga, spletni portal)

Komentiraj