Skip to content
julij 6, 2010 / ninabreznik

5 razlogov, zakaj si vaša mama želi Ipad

Apple je edini računalnik, ki bi ga kupil svoji mami”, se je pošalil karakter Billa Gatesa v filmu Pirati iz Silikonske doline. Sedaj je verjetno bolj množno, da bi svoji mami kupil kar nov Ipad.

Pred kratkim sem videla v živo, kako navdušeni so starejši z Applovim Ipadom. V Starbucksu sem opazovala par, star okoli 60, 65 let, ki sta si sedela nasproti in navdušeno klikala po svojem novem računalniku.  Videti sta bila navdušena, kako enostaven in praktičen je za uporabo.

Presenetilo me je predvsem to, da sem pričakovala, da je Ipad bolj za mlajše, vendar sedaj opažam, da gre za proizvod, ki ga lahko uporabljajo vsi. In zakaj bi si ga želela tudi vaša mama?

1. Je preprost za uporabo.

Vaši mami uporaba računalnika ne gre najboljše od rok. Ko ste jo poskušali naučiti, kako se uporablja elektronska pošta, se vam je zdelo, kot da razlagate jedrsko fiziko. Ampak igranje z aplikacijami je veliko bolj enostavno kot  namestitev Windows sistema. Samo v App store je potrebno iti, sneti aplikacijo in  – voila! Če je mislila, da je Mac enostaven za uporabo, potem naj samo poskusi Ipad. Želeli si boste samo, da ne odkrije Facebooka (če ga že ni).

2. Ne uporablja ga za službo.

Ena pogostejših kritik Ipada je, da se ga ne da uporabljati za službo. Ampak vaša mama ga ne potrebuje za službo. Povprečen Baby boomer izven pisarne redko uporablja računalnik za kaj drugega kot branje pošte ali brskanje po spletu. Ipad definitivno zadostuje tem potrebam, poleg tega pa je še zelo uporaben za ogled fotografij njenih najljubših vnukov ali otrok, ki jih lahko pokaže prijateljicam. Prav tako pa je primeren za branje revij, knjig in podobno.

3. Boljšega ni na voljo.

Zakaj je bil par, ki sem ga omenila zgoraj, tako navdušen nad Ipadom? Zato ker ga lahko uporablja kjerkoli, saj deluje tudi preko mobilnega interneta. No, sicer bi tudi na prenosniku lahko uporabila mobilni internet – še ceneje bi bilo, ampak Ipad je le enostavnejši za uporabo na javnem mestu, saj se ga  lahko drži kar v naročju in klika kar po ekranu.

4. Njena prijateljica ga ima.

Ja, Mercedes SUV ni več dovolj. Da je generacija Baby Boom danes “in”, mora biti tudi tehnološko oborožena. In kaj je boljšega kot Ipad. Mamina prijateljica svoj Ipad že ima, tako da…

5. Lahko si ga privošči.

Še ena pripomba, ki pogosto leti na Ipad je, da je drag. Posledično to pomeni, da si ga ne more privoščiti vsak najstnik. Ampak za vašo mamo to ni problem. Verjetno ne kupuje novega stanovanja in tudi študij je že plačala za svoje otroke, tako da si lahko privošči nekaj zase. Nekaj sto evrov se ji ne bo zelo poznalo, veselje bo pa neizmerno.

Zaradi vseh teh razlogov je jasno, da si vaša mama želi Ipad. Veliko sreče pri tem, da jo nagovorite, da ga ne kupi. Medtem pa vi kar uživajte pri svoji krompirjevi juhi.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: