Skip to content
junij 20, 2010 / petarvasic

3 metode za shranjevanje podatkov

Za večino uporabnikov je lahko izguba pomembnih podatkov z računalnika najhuje, kar se jim lahko zgodi v primeru, da se računalnik zruši. Na vso srečo pa se lahko z malo truda zavarujete pred nepričakovano izgubo dokumentov.

Da bi lahko dosegli optimalno stopnjo varnosti, bomo orisali različne možnosti , ki so vam na voljo za izdelavo varnostnih kopij ter nato predstavili nasvete s sosedovega seznama za naučinkovitejšo zaščito podatkov.

Večina nas velikokrat pozablja, kako ranljivi so v resnici podatki na našem računalniku. Vsaj dokler jih ne izgubimo. Z redno izdelavo varnostnih kopij zato zagotovite, da so osebni dokumenti, fotografije ter ostale pomembne datoteke varni. V nadaljevanju sledi nasvetom za hitro izdelavo varnostnih kopij.

3 metode za izdelavo varnostnih kopij.

Najosnovnejša metoda za izdelavo varnostnih kopij je uporaba programa, ki samodejno kopira prej označene dokumente na različne dele trdega diska ter jih na ta način zavaruje pred izgubo. Na žalost pa, ko pride do okvare trdega diska, pride tudi do izgube teh podatkov.

Bolj napredni programi pa željene podatke shranjujejo na različne medije (npr. CD/DVD, zunanji disk, USB ključ itd.).

Skladiščenje varnostnih kopij na spletu pa podatke shranjuje na varna mesta na internetu. Do podatkov je nato možno dostopati z uporabniškim imenom in geslom, do njih pa imate dostop s katerega koli računalnika ob katerem koli času.

Če si želite izvedeti, katera možnost je najustreznejša za vas, pokličite računalniški servis na domu SOSED (080 4144) ter se dogovorite za obisk na svojem domu. Lahko se odločite za naročilo storitve shranjevanja podatkov, lahko pa tudi za trening 1-na-1 (inštrukcije), kjer vam bo strokovnjak pojasnil, kako lahko sami poskrbite za varnost svojih podatkov.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: